Autorijles onder de 18 met 2toDrive

Het is in Nederland mogelijk om vóór je 18e al je rijbewijs te halen. Met 2toDrive kun je al met je autorijlessen beginnen als je 16,5 jaar oud bent. Vanaf 17 jaar mag je dan ook daadwerkelijk examen doen waarmee je op je 17e dus al je rijbewijs kunt halen!

Direct meer info over autorijles onder de 18 met 2toDrive vind je hier

Haal je als zeventienjarige je rijbewijs, dan mag je tot het moment dat je 18 wordt, onder begeleiding van een “coach” autorijden. Je mag zelf bepalen wie je coach wordt, mits deze persoon aan de voorwaarden voldoet. Kies bijvoorbeeld je ouders, een oudere broer of zus of een kennis. Als bestuurder mag jij maximaal 5 personen aanwijzen als coach.

Om als jongere onder de 18 binnen het 2toDrive concept autorijles te volgen, mag je zelf een rijschool kiezen. Dit kan ook bij Rijschool Verdoorn! Schrijf je nu in en we gaan direct aan de slag!

Schrijf je nu in bij Rijschool Verdoorn

 

 

 

Een rijbewijs vóór je achttiende heeft zo zijn voordelen!
Je rijbewijs halen voordat je 18 bent heeft zo zijn voordelen! Als bestuurder begin je je carrière als automobilist namelijk onder begeleiding. Zo kun je al veel ervaring en zelfvertrouwen opdoen voordat je helemaal alleen de weg op gaat. Onderzoek heeft uitgewezen dat jongeren die op deze manier beginnen met autorijden, aanzienlijk minder vaak betrokken raken bij een verkeersongeluk!

Een ander voordeel is dat je niet tot je 18e hoeft te wachten totdat je überhaupt met je autorijlessen mag beginnen. Om op je 18e verjaardag al te beschikken over een volwaardig rijbewijs kan heel fijn zijn als je bijvoorbeeld na het voortgezet onderwijs in een andere stad gaat studeren. Als student heb je (als het goed is) vaak weinig tijd over voor autorijlessen. Heb je je rijbewijs al op zak, dan ben je ook niet enkel en alleen afhankelijk van het OV en liggen felbegeerde studentenbanen als koerier of chauffeur binnen handbereik!

 

Direct meer info over autorijles onder de 18 met 2toDrive

•   Waarom is 2toDrive in Nederland ingevoerd?
•    Feiten en cijfers begeleid rijden
•   Hoe gaat het rijden onder begeleiding in zijn werk?
•   Hoe kan ik meedoen met 2toDrive?
•   Waar moet een coach aan voldoen?
•   Hoe kan ik een begeleiderspas aanvragen?
•   Als toekomstig coach ervaring opdoen door mee te rijden tijdens de rijles!